sábado, 1 de agosto de 2020

Barranco La Maimona

El dissabte 1 d’agost, Sevi, Dolz, Alfonso, Marilena, Marc, Jorge (d’11 anys), Llum (de 12 anys) i jo (Salva), anàrem a fer el barranc de Maimona sencer. El barranc es pot fer com a recorregut circular, que té uns 10 kilòmetres i mig. El recorregut comença en Montanejos, va per la sendera de la Bojera fins arribar al riu (Barranc de la Maimona) que es segueix fins retornar a Montanejos. 

El primer tram se’ns feu molt dur, feia molta calor, començarem l’aproximació massa tard i té un desnivell de 300 metres aprox. molt empinats. El paisatge que es pot gaudir des de la sendera de la Bojera és increïble, solament per això ja paga la pena, des de dalt es pot veure el canó que ha fet el riu, el bosc i es passa prop dels nius dels voltors. 
De fet un voltor va passar a saludar-nos, va volar tan baix que l’ombra que projectava al camí pareixia treta d’una escena d’una peli de terror. 
Com el primer tram se’ns feu tan dur, començarem a suar molt i a beure (ens quedarem curts d’aigua).
Quan arribarem al riu, començà la diversió, bots de diverses altures, somriures per poder refrescar-se per fi... va ser molt xulo, un parc aquàtic. 
Les dificultats aparegueren quan el riu deixà de portar aigua, ja que aquesta es filtrà i desaparegué baix de terra. No hi havien ombres on protegir-se del sol d’agost i ja no ens quedava aigua. Caminar per dins del riu sec amb el sol caient a plom, era com travessar el desert del sahara... de peli de dramàtica. A més a la presa, hi havia un bassal d’aigua que estava totalment podrida i tinguérem que passar per un tram de grapes, complicat per als més joves del grup. 
Aplegant a Montanejos, torna a sorgir l’aigua a intervals irregulars i ens permeté refrescar-nos altra volta. Ahí la vegetació es torna atapeïda i els esbarzers, gavarres o rosers bords, i altres plantes espinoses feren de l’últim tram una delícia... 
Acabarem totes i tots deshidratats, arrapats però contents. Ferem el barranc en 6 hores. És molt recomanable portar almenys dos litres d’aigua per persona, i eixir molt prompte si es fa en agost.

Redacción: Salva
Fotos: Dolz

0 comentarios: