sábado, 16 de marzo de 2019

Doble visita Sima de Quatretonda.

El dia 16 intentarem fer la sima Quatretonda, en Quatretonda, i no poguérem aplegar fins al final, per això repetirem el dia 23. Sabíem que havien reequipat la sima, però no teníem cap informació respecte a com s’havia fet la reequipació, per això el primer dia ens quedarem curts de corda. 
L’equitació de tota la cova s’ha fet amb ancoratges químics de cadena o anella, hi ha dos ancoratges d’espit i un parabolt, encara que aquestos es poden evitar. Hi ha almenys tres capçaleres possibles amb dos passamans, un d’ells evitable. 


Al primer intent ens quedarem curs de corda, al segon intent duguérem una corda de 90 i dues de 60 i encara així ens sobraren únicament dos metres i apurarem moltíssim en les instal·lacions. És recomanable al menys un total de 220 metres de corda. Donat el gran nombre d’instal·lacions, fan falta al menys 25 mosquetons sense xapa, més dos amb xapa spit i un parabolt.

El primer pou fins una lleixa a uns 70 metres no té cap misteri ni és molt bonic, però molt bon lloc per a practicar la instal·lació de cavitats per als que tenim poca experiència. A la lleixa, hi ha un passamans còmode d’instal·lar ja que les anelles no estan molt separades. D’ací al fons del primer pou tampoc té cap dificultat.

A la base, a uns 90 metres, hi ha una sala amb formacions interesants, però cal anar amb compte ja que la base és una rampa amb pedrera que va a parar a un segon pou de 50. 

Per accedir al pou de 50 hi ha tres capçaleres possibles, encara que la més còmoda, és per darrere d’un gran bloc de pedra, a la qual es pot fer un passamans per accedir amb més seguretat. Ja en la capçalera s’ha de fer un altre passamans molt còmode ja que pots fer peu en tot moment.
A la base del segon pou hi ha tota mena de formacions espectaculars, paga la pena fer la sima. També trobarem algunes coses curioses, com ara estalactites artificials,  una garrafa de plàstic i una llauna envoltades completament de una capa calcària infinitat d’ossos d’animals i una creu de ferro un poc sinistra.


Al eixir de la sima, tant al primer intent com al segon ens feren una picaeta i una cervesa a Quatretonda, satisfets d’haver visitat la cavitat.Redacció: Salva

0 comentarios: