sábado, 25 de febrero de 2017

Barranc Salt del Molí de Benilloba.

El dissabte 25, Andrés, Loli, Arturo, José Dolz, Carlos «Capitan», José Ángel i jo (Salva), eixirem a fer un barranc a la zona de Benilloba.

La primera dificultat que trobarem va ser menjar-se tot l’esmorzarot, que ens demanarem en la Venta Nadal, ufff, per no donar molts detalls diré que va durar més l’esmorzar que el barranc, i eixirem rodolant.

En aplegar a la zona recreativa dels Molins, comprovarem que hi baixava prou aigua. El barranc té dos zones amb corrent, una d’elles amb una llavadora on no hi ha més de metre seixanta de profunditat i és pot sortir amb relativa facilitat.
En tot moment un grup de turistes estigueren seguint les nostres evolucions i fent-nos fotos. Fins i tot a l’acabar alguns ens felicitaren i ens digueren que era com anar al circ però gratuït (el que hi ha que sentir, açò en «espeleo» no passa, he he he he he he).
La part més interessant va ser la baixada del Salt del Molí. Loli instal·là un passamans per accedir amb seguretat a la capçalera i Dolz montà el descens en corda simple.

El descens va ser emocionant per la quantitat d’aigua que baixava. Per no esvarar ens verem obligats a obrir molt les cames per deixar el cabdal al mig. Quasi on trenca el salt en una balconada, calia creuar el cabdal d’un un bot a la nostra dreta i continuar baixant per darrere el salt.


Finalment al tocar terra cal llevar-se la corda i travessar la cascada per eixir al curs del riu.

La llàstima és que l’aigua no estava neta i en alguns llocs feia olor a aiguamoll, i de les pluges hi havia un munt de fem per tot arreu.

Video descenso Sal del Moli: (Alojado en Facebook de Tracalet)Redacción: Salva
Fotos y video: Andres y Jose Angel