viernes, 23 de diciembre de 2016

Sima del Diablo (Bugarra)

El divendres 23, Carlos «Salsa», Alberto Llabata i Salva Ibáñez ens encaminarem a la a Sima del Diablo (per suposat després d’haver fet una visita a un forn pastisseria del poble, respectant la nostra tradició de l’ermorzarot), pensant que anàvem a trobar-nos una sima menuda i sense moltes expectatives.

A les 9.30 començàvem l’aproximació i a les 14:01 ja estàvem fora, però la sima va resultar sorprenent. 
L’entrada i sortida de la sima és relativament còmoda i la profunditat total no supera els 60 metres. Una volta s’aplega a la divisió de la cova en dos ramals, es té la possibilitat d’accedir a la part més profunda per un pou, en un dels ramals, per l’altre es endinsant-se per diversos camins entre gateres, que a més a més connecten un ramal a l’altre. 

Estes gateres són estretes en algun punt, però resulta divertit passar-les. Una volta s’han superat, s’obrin diverses estances amb formacions d’estalactites i estalagmites, perles, banderes de diverses tonalitats, excèntriques etc. Al meu parèixer és quasi tan xula com la Sima Gòtica, amb els afegits de les gateres laberíntiques. 









No explorarem tots els raconets i gateres que ixen de les diferents estances, ja que aplegàvem tard a la paella... però sens dubte tornarem a esta cova que ens ha resultat sorprenent i no deixarem foradet per mirar (sobretot si venen Carlos i Alberto que com no tenen panxeta segur que caben per eixos foradets...).

Molt recomanable.

Redacción: Salva

0 comentarios: